Wij zouden willen dat Giovanni niet gestorven was.

Wij zouden willen dat we hem terug hadden.
Wij zouden willen dat je niet zo bang zou zijn om de naam van Giovanni uit te spreken.
Giovanni leefde en was belangrijk voor ons.
Het is belangrijk voor ons om te horen dat hij voor jou ook belangrijk was.
Als wij huilen of emotioneel worden, als je over Giovanni spreekt, dan zouden wij willen dat je weet dat het niet is omdat jij ons hebt pijn gedaan.

De dood van Giovanni is de oorzaak van onze tranen.
Jij hebt over Giovanni gesproken en daardoor heb je ons de kans gegeven ons verdriet te delen. Dank je wel!!
Wij zouden willen, dat je Giovanni niet opnieuw laat sterven, door zijn foto's uit je huis te verwijderen.
Het is niet besmettelijk om ouders van een overleden kind te zijn, dus zouden wij willen dat je ons niet uit de weg gaat, we hebben je nu meer dan ooit nodig.
Wij hebben best wel een afleiding nodig en willen graag horen hoe het met jou is, maar wij willen ook graag dat jij weet hoe het met ons is. 

Het zou kunnen, dat wij bedroefd zijn en misschien gaan huilen, maar wij zouden willen, dat je ons over Giovanni laat praten.. Het is elke dag ons favoriete onderwerp.
Wij weten dat je veel aan ons denkt, Wij weten dat de dood van Giovanni je verdriet doet. Wij zouden willen dat je ons die dingen zou laten weten door op te bellen, een kaartje of een brief te sturen, een arm om onze schouder te slaan.

Wij zouden willen dat je niet verwacht dat ons verdriet na 6 maanden of 1 jaar over is.
Deze eerste maanden, dit eerste jaar is traumatisch voor ons, maar wij zouden willen dat je kon begrijpen dat ons verdriet nooit over zal gaan. Wij zullen verdriet hebben over de dood van Giovanni tot de dag dat wij zelf zullen sterven.
Wij werken hard om te herstellen, maar wij zouden willen dat je begrijpt dat wij nooit helemaal zullen herstellen.
Wij zullen ons kind altijd missen en wij zullen altijd rouwen om zijn dood.
Wij zouden willen, dat je niet van ons verwacht ''er niet aan te denken'' of om ''gelukkig'' te zijn. Het zal nog heel lang duren voor zoiets kan, dus houd jezelf niet voor de gek.

Wij hoeven niet beklaagd te worden, maar wij zouden willen, dat je ons de kans geeft om verdrietig te zijn. Wij moeten door het verdriet heen.
Wij zouden willen dat je begrijpt dat ons leven overhoop gehaald is. Wij weten dat het vervelend voor je is om bij ons te zijn, als wij ons beroerd voelen.
Wees alsjeblieft geduldig met ons, net zoals wij geduld hebben met jou.
Als wij zeggen " het gaat goed " dan zouden wij willen dat je begrijpt, dat we ons niet goed voelen en dat wij elke dag moet vechten om op de been te blijven.

Wij zouden willen, dat je weet dat alle reacties van verdriet die wij hebben, erg normaal zijn. Depressie, kwaadheid, hopeloosheid en overstelpend verdriet, je kunt het allemaal verwachten. Dus vergeef ons alsjeblieft als wij rustig en teruggetrokken zijn of prikkelbaar en humeurig.
Je advies om " van dag tot dag " te leven is een uitstekend advies.
Alleen op het ogenblik is een dag ons zelfs te veel.

Wij zouden willen, dat je kon begrijpen, dat het al heel wat is, als wij " van uur tot uur " proberen te leven.
Vergeef het ons als wij onbeleefd zijn, het is absoluut niet onze bedoeling.
Soms wordt ons alles teveel en moeten wij even alleen zijn.
Als wij weglopen zouden wij willen dat je ons helpt een rustig plekje te vinden, zodat wij even alleen kunnen zijn.
Wij zouden willen, dat je begrijpt dat verdriet mensen veranderd. Toen Giovanni stierf, stierf een groot deel van ons met hem, wij zijn niet meer dezelfde personen die wij waren toen Giovanni stierf, en wij zullen ook nooit meer hetzelfde worden.

Wij zouden heel graag willen, dat je ons zou kunnen begrijpen. Dat je je zou kunnen indenken hoe het voelt: ons verlies, verdriet, onze stilte, onze tranen, onze leegte en onze pijn.

     Maar wij hopen dagelijks, dat je het nooit zal begrijpen         

                    naar: "dagen die je niet vergeet" van Marinus van den Berg